Svennie

Gepubliceerd op 20 juni 2022 om 18:05
avonturen katten

Hoewel de pijn van het verlies van Kees nog diep zit, hebben we er toch weer een nieuw familielid bij: Svennie!

Door onvoorziene omstandigheden, kwam deze knuffelkont iets eerder op ons pad dan gedacht, maar niet minder gewenst. Wat is ze welkom!

 

Afgelopen woensdag toog ik naar Amsterdam centrum. Ik parkeerde de auto onder de Stopera en belde Floor zodat ze me kon oppikken. Floor was al in Amsterdam vanwege haar werk. Laat mij niet alleen zoeken in Amsterdam, want dan verdwaal ik… Samen liepen we richting de woning waar we Svennie konden ophalen. Al snel arriveerden we bij een appartementencomplex en belden we aan. Een hartelijke vrouw deed de deur open en liet ons binnen. Al snel zag ik twee forse katten op het bed liggen, maar daar zat Svennie niet bij. Svennie lag op een stoel aan de eettafel. Na elkaar even snel voorgesteld te hebben en een kort gesprek gehouden te hebben, moesten we maar snel aan het werk: Svennie vangen. Dit zou nog een beste klus worden.

 

Svennie liet zich niet zomaar vangen! Ze rende van ons weg en vluchtte onder het bed. Ik kon haar daar niet goed onder vandaan halen. Floor zette de ruime reismand op het bed en ik deed de deur van de slaapkamer dicht. Zo kon ze in ieder geval niet meer ontsnappen. Floor probeerde Svennie mijn kant op te krijgen en dit lukte! Svennie schrok dat de deur niet open was en voordat ze weer onder bed kon vluchten, kon ik haar net op tijd in haar nekvel pakken. Helaas kon ik niet voorkomen dat ze me flink in de hand beet. Eerst in de reismand, Svennie! Daarna mijn wond uitspoelen en onder de kraan. Ze had me echt goed te pakken, want de bovenkant van mijn hand tintelde flink. Het was gelukt en de rest interesseerde me niet. Althans, nóg niet…

Onder het spoelen van mijn wond, spraken we nog even met de vrouw en plakte ik een pleister op de wond. Hierna verlieten we het huis. Kletsnet van het zweet liepen Floor, Svennie en ik naar de auto en de rit van Amsterdam naar Hoorn heeft Svennie geen kik gegeven…. Het eerste gedeelte is gelukt!

 

Wordt vervolgd!

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale