Katten bengels

Gepubliceerd op 25 april 2022 om 17:46
schrijven over katten

Afgelopen weekend waren we bij onze voormalige buren op bezoek. Een gezellige avond met een drankje, hapje en wederzijdse interesse is dan gegarandeerd. Ook zij hebben twee katten en vaak praten we over ze. Buurvrouw zegt dan ook, dat ze ‘twee katten meer dan voldoende vind’. Ik denk dan aan onze vier katten en dat het soms inderdaad net een gekkenhuis is:

 

Als ik (en niet alleen bij mij) éénmaal op de bank zit, begint ‘Het Grote Aandachtspel’ van die bengels…

 

Ik zit amper twee minuten, of Kees besluit te gaan kakken op de bak. De hele dag de tijd gehad, maar nee…het moet nu. Goed, opruimen maar. Davy bij de voordeur, die wacht altijd totdat alle auto’s en fietsers voorbij zijn. Dat kan even duren als je aan een rotonde woont. Zo, ik kan weer zitten. Toch? Nee, Kees wil naar buiten. Zucht, deur open en Kees naar buiten. Ik wil de deur dichtdoen, maar plots staat Boefie naast me. Die wil naar buiten, maar durft niet. Ok, dan niet. Deur weer dicht. Ik pak een heerlijk biertje en plof weer op de bank. Wat hoor ik nou weer? Gekrab aan het deurkozijn: Boefie wil naar buiten. Aaaarghhh!!!! Ik sta op en laat Boefie naar buiten. Ik wil de deur weer dichtdoen, maar Kees floept net weer naar binnen. Hartverzakking want bijna Kees in tweeën…

Ok, nu kan ik echt zitten. Ik lijk wat gekrab aan de tussendeur te horen, maar het zit mij wel goed. Ik hoor geroep van boven: BOEFIE VOOR DE DEUR. DEUR OPEN!!!! Pfffff, Boefie is via het dakraam van mijn jongste dochter naar binnengekomen en wil nu weer naar de woonkamer komen. Ik laat ‘r maar binnen. Ik  doe weer een poging om een slok bier te nemen, maar helaas….Jacky is na een hele dag op pad geweest te zijn weer thuis.. Eten…NU!

En terwijl ik Jacky eten geef, besluit Kees op ‘mijn plekkie’ van de bank te gaan zitten. Is goed hoor, Kees. Ik schuif wel op. Ik zit in het midden van de bank en daar komt Boefie aan. Die gaat in de andere hoek van de bank liggen. Ik word geflankeerd door twee rossige dames… Maar ik heb nu in ieder geval plek…

 

Tja, twee katten….helemaal zo slecht nog niet.

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale