De slimme buurkatten

Gepubliceerd op 1 november 2021 om 18:44

Boelie, een inmiddels overleden kat van ons, was dikke vrienden met de buurkat (-ten). Ze lagen regelmatig bij elkaar in de tuin. Deze buurkat (-en) stonden dan ook steevast bij onze achterdeur klaar, om brokjes te eten als wij de achterdeur openlieten. Boelie vond dit natuurlijk allemaal prima, als allemansvriend. Boelie maakte nergens een probleem van.

 

Ik herinner me nog goed, dat we een keer buiten zaten in de voortuin, samen met de buren. De katten speelden op straat met elkaar. Was altijd leuk om te zien.. Opeens zagen we een Deense dog van een hondenuitlater naar de oprit van een woning sprinten in onze straat. Hij rende achter een kat aan. Als een speer gingen Boelie en een buurkat ook die kant op. We konden niet goed zien wat er precies gebeurde, maar enkele seconden later rende de Deense dog jankend weg met een groep katten achter zich aan! We wisten niet wat we zagen en lagen echt dubbel van het lachen. Normaal zie je dit alleen maar films…

 

Niet veel later kwam de buurvrouw met een bijzonder grappig verhaal…

 

Hun kat (-en) hebben een halsband met een chip. Daar reageert de kattenluik op en zo blijven ongenode gasten buiten de deur. Zou je toch denken, niet? Buurvrouw hoorde een keer in de nacht wat geluiden beneden. Ze moest toch naar het toilet, dus ze besloot gelijk maar even te kijken. Toen ze de trap af wilde, zag ze iets langgerekts op een trede liggen. Dat bleek dus Boelie te zijn! Ze begeleidde Boelie, nog steeds niet helemaal snappende hoe dit kon, naar de achterdeur. Maar wat gebeurde er nu? De buurkat kwam aanlopen en ging hij de kattenluik zitten. Daardoor werd de kattenluik geactiveerd en op die manier liep Boelie weer naar buiten! De buurkat en Boelie hadden dit duidelijk vaker gedaan. We waren met stomheid geslagen.

 

Beter een goede buurkat, dan een verre baas…

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale