Jacky

Gepubliceerd op 20 september 2021 om 13:43

Jacky is de jongste van onze ‘kattengang’. Tevens ook de enige kater in ons huis. Ik word dus omringd door, vooral, dames. Ja, ik heb het soms best zwaar… Gelukkig is daar dus Jacky, zou je denken…

 

Jacky komt uit een nest van familie van Floor. Dit nest is tussen de coniferen, buiten, ontstaan. Dat wil zeggen: het werpen gebeurde dus tussen de coniferen.

Eigenlijk vonden we drie katten wel genoeg, maar onze jongste dochter neemt ‘lobbywerk’ zeer serieus.

 

 

Jacky is een aparte ‘kerel’. Soms echt dagenlang op pad, dan weer elke avond thuis. Of zomaar in de ochtend. Precies wanneer het hem uitkomt.

Toen Jacky nog klein(er) was, kwam hij echt in je nek liggen. Hij genoot daar erg van. Maar zodra hij een pootje buiten de deur had gezet, was dat knuffelmoment voorbij. Het grote avontuur lonkte!

 

Jacky is een enorme angsthaas. Er zijn heel wat katten in onze buurt (onze buren hebben er volgens mij vijf) en daar is hij echt bang van. Als Jacky dan onze tuin binnenkomt, dan doet hij dat sluipend om maar niet gezien te worden door de buur(-t) katten. Een held op sokken.

Binnen bij ons daarentegen, denkt hij dat hij de koning is! Dan lokt hij de overige katten uit tot een ‘gevecht’. Of hij valt ze uit het niets heel ‘stoer’ aan. Het stelt alleen niets voor, want de overige katten zijn niet echt onder de indruk van zijn gedrag.

 

Jacky ploft ook overal in huis neer; languit op de bank, languit op de eettafel, languit op de vloer… Soms ligt Jacky languit op de bank, wordt dan wakker, rekt zich uit, neemt een sprong naar de vloer en ploft dan direct maar neer. Logisch, want de inspanning voor deze actie was enorm!

Toch doet hij soms een dappere poging, om zich buiten te laten gelden:

 

Wij wonen tegenover een vrij drukke rotonde. Tijdens de lock-down en de avondklok was het natuurlijk bijzonder rustig. Laat in de avond, vlak voordat ik naar bed ging, zag ik iets zwart-wits de rotonde over rennen. Het bleek Jacky te zijn die achter een andere kat aan sprintte. Had ik dus niet verwacht van hem!

 

Jacky is ook een enorme veelvraat. Eet echt alles wat, voor hem, eetbaar is. Lasagne? Geen probleem! Vet van kippenbouten? De ovenschaal gaat weer schoon de oven in. Noem het maar op.

 

Jacky lijkt de laatste tijd wel steeds vaker op vaste momenten thuis te komen. Hij geniet dan echt van de gezelligheid thuis. Dat was voorheen dus anders. Een echte schootkat zal hij niet worden, maar hij geniet wel heel erg van je nabijheid.

 

Jacky heeft z’n plek wel gevonden!

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale