Boefie

Gepubliceerd op 9 augustus 2021 om 14:56

De vorige twee delen gingen over onze geadopteerde, Amsterdamse kat Kees. Hoewel ik daar nog vaak over zal schrijven, is het nu de beurt aan onze ‘Boefie’. En dat is met recht een ‘Boef’!

 

Boefie is de dochter van Davy. Toen Davy ging ‘werpen’, ging het niet helemaal goed op het moment dat Boefie ter aarde kwam. Floor vertelde me, dat Davy rondsjokte terwijl alleen het hoofdje van Boefie uit haar lichaam stak. Dit gebeurde dus tijdens het werpen! Floor bracht de nodige rust bij Davy, waardoor de bevalling van Boefie toch nog tot een goed einde gebracht kon worden.

 

Na verloop van tijd merkten we dat Boefie toch echt een vreemde eend in de bijt was. Ze accepteerde niet zomaar elk soort voedsel en drinken. Voor ons begon een zoektocht, want als ze iets niet lekker vond, dan nam ze het ook écht niet. Kattenbrokjes at ze niet, water dronk ze ook niet. We haalden kattenmelk bij de supermarkt en dat was een schot in de roos, godzijdank! De supermarkt is rijk van ons (en dus ook Boefie) geworden! Liters en liters melk gingen er doorheen. Maar nu nog eten…

We kwamen erachter dat ze de mousse van Gourmet (geen reclame!!) heerlijk vond. We hebben andere merken geprobeerd, maar daar haalde ze haar neus steevast voor omhoog. Ongelofelijk. Maar goed, ze at en dronk nu in ieder geval iets….

 

Gelukkig drinkt ze op dit moment water en konden we de kattenmelk langzaam ‘uitfaseren’, want ik kon bijna op zoek naar een tweede baan om deze diva tevreden te houden. Het tij kon net gekeerd worden. Overigens is haar bijnaam ‘Streepie’, want er zit ook geen grammetje vet aan haar door haar wonderlijke keuze in voedsel. Opvallend is dat ze nagenoeg alles eet, wat wij als gezin eten.

 

Misschien wordt het inmiddels tijd voor een eigen stoel en plek aan tafel voor haar…

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale