Jagen en klauteren

Gepubliceerd op 18 september 2023 om 18:53

Inmiddels ligt de vakantie al weer enige tijd achter ons en wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad!

Onze katten hebben het ook weer allemaal doorstaan en banjeren lekker verder.

Inmiddels is Sjors, onze geliefde driepoot, helemaal gewend. Sjors vindt het echt heerlijk buiten en geniet met volle teugen. Helaas moest hij een tijdje geleden met spoed naar de dierenarts…

Sjors is een fervent jager op werkelijk alles wat beweegt. Veel katten hebben dat uiteraard, maar Sjors spant bij ons wel een beetje de kroon. Er vliegen hier nogal wat wespen rond en dat zorgt ervoor dat we toch wel erg op de katten letten, maar je kunt nooit alles tegenhouden. Dus, ja…. Ik was naar mijn werk en ik kreeg opeens een appje van Floor: Sjors kwam plots heftig kopschuddend en kwijlend binnen! Paniek in de tent. En nu net ook dat ik de auto nodig had vanwege werk. Snel werd er met de dierenarts gebeld en gelukkig kon Floor vervoer regelen van een vriendin. Ze gingen met een tempo waar Max Verstappen jaloers op zou zijn, richting de dierenarts. Conclusie: geprikt door een wesp in z’n bek. Injectie en hopen dat het snel beter zou gaan.

’S Avonds kwam ik thuis uit mijn werk en Sjors had de hele middag en avond geslapen. De hele daaropvolgende nacht plakte ‘ie er ook maar aan vast en alsof dat nog niet genoeg was, de aangrenzende ochtend, middag en avond ook maar even!! Rond een uur of 23 wilde Sjors dan toch even een frisse neus buiten halen… Gelukkig kwam alles weer op de pootjes terecht.

 

Dat Sjors erg avontuurlijk is ingesteld, bleek een week of twee geleden.

 

Met vrienden zaten we toen in de tuin, lekker te genieten van de warme temperaturen in de avond. Opeens zagen we een kat op het dak van de schuur van de overburen! Tussen die schuur en het dak van onze schuur, loopt nog een steeg. We zagen Sjors een enorme sprong maken en hij landde keurig op onze schuur!! Ongelofelijk. We hebben hem nog niet zien klauteren met z’n drie poten, maar dat hij dit als totaal niet beperkend ervaart, laat hij overduidelijk merken.

 

We voelen dat Sjors ongelofelijk geniet van z’n vrijheid. Soms is ‘ie een nacht weg, maar nooit echt ver van huis. Je merkt dat hij eerder en sneller vermoeid raakt, door dat gehuppel en geklauter met drie poten. En als Sjors weer thuis is, dan laat hij dat ook goed merken met z’n krachtige ‘mauw’. Het liefst knuffelt hij je net niet kapot, gaat lekker eten en daarna rusten.

 

En daarna begint zijn dag weer opnieuw.

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale