Energie voor 10

Gepubliceerd op 31 juli 2023 om 13:54

We moeten ervoor waken, dat de andere katten niet vergeten worden door de komst van een nieuw familielid. Toch is zo’n nieuw familielid een grote inspiratiebron voor mijn/onze verhaaltjes. Davy slaapt bijna de hele dag door, Jacky speurt de complete wijk af naar actie. Jacky is echt een buitenkat en die komt alleen thuis om iets te eten, vijf minuten te slapen en dan wil ‘ie er alweer vandoor. Beetje hoe ik was in mijn puberteit… Boefie wisselt binnen en buiten af, maar doet het ook vooral rustig aan. Heeeeeel rustig aan.

En dan hebben we nu natuurlijk stuiterbal Sjors. Sjors is mega nieuwsgierig en sprint overal op af. Daar moeten de andere katten ontzettend aan wennen. Davy moet hier heel erg aan wennen. Vooral omdat Davy hier een beetje ‘de baas’ speelde over de andere katten. Kom niet bij haar in de buurt, want je krijgt zo een paar tikken op je kop. Sjors doet dit allemaal niets en zo ‘jaagt’ Sjors af en toe Davy op, met als resultaat een wegsprintende Davy en Sjors. Andere momenten liggen ze buiten, naast elkaar, op een tuinstoel te slapen. Wel allebei op een aparte stoel, maar tamelijk dicht bij elkaar. Als Jacky van één van zijn lange ontdekkingstochten thuiskomt, sprint Sjors ook meteen op hem af. Jacky blijft dan echt zo staan van ‘Wat moet je?’ en hierdoor houdt Sjors pas op de plaats. Sjors mag dan aan Jacky ruiken, maar dat is dan ook zo weer voorbij.

Boefie lijkt dan wel weer wat meer op haar moeder, Davy. Boefie blijft een beetje uit de buurt, gromt een beetje, maar vindt het wel allemaal interessant. Over het geheel gezien, lijkt Sjors steeds meer geaccepteerd te worden en lijkt iedereen zijn/haar plekje te vinden. Maar die energie voor tien? Dat zal nog wel even wat meer tijd in beslag nemen…

 

We gaan er even tussenuit vanwege de vakantie, maar daarna gaan we weer vrolijk verder met de verhalen! We wensen jullie allemaal een fijne vakantie en we zien jullie graag terug na de vakantie.

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale