Kattencafé Skatjes

Gepubliceerd op 1 mei 2023 om 17:17

Als je, zoals wij,  ontzettend kan genieten van katten, dan hoort een bezoekje aan een kattencafé hoog op de wensenlijst te staan. En dat is hier ook zo. Floor heeft al enkele andere kattencafé ’s bezocht, maar ik nog geen enkele. De hoogste tijd dus om daar verandering in te brengen!

Vorige week togen wij naar een appartement aan het Veluwemeer. Hier gingen we enkele dagen doorbrengen, ter ere van een korte vakantie. Eén van deze dagen werd gevuld met een bezoekje aan Zwolle, maar in het bijzonder een bezoekje aan het kattencafé aldaar. Het openbaar vervoer had een goede verbinding vanaf onze verblijfplaats richting Zwolle. Eerst met de bus naar Dronten en vanaf Dronten met de trein naar Zwolle.

 

Aangekomen in Zwolle zou het een eitje zijn om het kattencafé te vinden, aangezien ik Google Maps als navigatie zou gebruiken. De getoonde route op mijn telefoon zag er logisch uit en al snel stapten we richting centrum.

Op een gegeven moment waren we dik een halfuur aan het wandelen en ik begon al behoorlijk te zweten. Floor vroeg me of de navigatie niet ingesteld was op de auto, in plaats van als voetganger…. Goh, dacht ik, het zal toch niet… Goed, uiteindelijk 45 minuten afgebeuld wat in 20 minuten had gekund. Heb ik toch maar weer de stappenteller nuttig kunnen maken.

 

Aangekomen bij het kattencafé, waar je voor de zekerheid moet reserveren als je verzekerd wilt zijn van een plekje, werden we hartelijk ontvangen door het vriendelijke personeel. De huisregels werden even kort uitgelegd en al snel konden we aan een tafeltje gaan zitten. Het zag er ontzettend schattig en kattig uit daarbinnen. Er wonen vijf katten, zo konden we zien op de voedselbakjes. Het complete interieur was gericht op de bazen van het café: de katten. En wat een stel dat was….

De katten die we gezien hebben, waren overduidelijk gewend aan hun vaste, maar ook wisselende (bezoekers) personeel. Parmantig stapten ze door het café. Hún café. En hop, daar sprong er eentje op een tafel, temidden van hun personeel. En hoppa, daar ging er weer eentje via een trapje, bevestigd aan de muur, weer richting mand. Weer een ander had de krabpaal onder een tafeltje ontdekt, rekte zich uit en ging lekker op de handigste plek (looproute personeel) zitten. Heerlijk.

Ondertussen genoten we van wat drinken en een heerlijke, Homemade Purrrownie. Gelukkig veilig op kunnen eten, want die katten azen uiteraard op al dat heerlijks.

En dan is het zomaar weer tijd om te gaan en andere mensen de kans te bieden, om van dit zeer fijne kattencafé te kunnen genieten. Want één ding staat vast: de eigenaar/eigenaren hebben er iets prachtigs van gemaakt en we komen hier zeker nog een keer terug!

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale