Stadskatten

Gepubliceerd op 17 oktober 2022 om 14:57

Wij wonen in ‘de stad’. In ‘de stad’ scharrelen katten en andere dieren graag hun eten bij elkaar, naast het eten dat ze uiteraard krijgen van hun baasjes. Katten zijn natuurlijk uitermate slim, voor wat betreft voedsel ‘fixen’.

 

Ik heb het eerder al eens over de katten van onze buren gehad. Stuk voor stuk stoere katten die hun plekje hebben weten op te eisen. Zo stoer zijn onze katten niet. Die zijn niet zo ‘stads’ als die van hun. Een beetje watjes, eerder….

Één van hun katten is volledig zwart. Deze kat is zo’n handige Frits. Onze andere buur komt vaak op een vast tijdstip thuis. Dit is het moment voor handige Frits, om tot actie over te gaan. Vaak gaat ‘ie via de schutting, over het dak van de schuur en daarna via de tegels naar de buurman. Daar ligt dan iets lekkers te wachten op ‘m. Hele gesprekken voeren die twee dan. Heerlijk om naar te luisteren.

 

Zo hebben wij eigenlijk zelf een vijfde kat. Deze kat komt vaak op vaste tijden bij ons de tuin in. Het is echt een oude kater, maar word door alle katten hier geaccepteerd. Deze kat weet dan weer bij ons een beetje voedsel te ‘fixen’. Vaak blijft er wat voedsel achter bij ons in de tuin en dat heeft twee jaar terug geresulteerd in een bezoekje van een grote egel. Helaas is deze niet meer teruggekomen. Verder zijn er eksters die ook niet echt vies zijn van wat kattenbrokjes. Regelmatig scheren er dan hier ook drie laag over de grond en pakken dan wat overgebleven brokjes. Af en toe huppelen ze uitdagend naar onze achterdeur, of springen ze op de tuintafel en kijken bij ons naar binnen. Ze weten donders goed dat de katten er zijn…

 

Leuk om te observeren en mee te maken, zoveel leven om je heen!

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale