Volle maan

Gepubliceerd op 7 maart 2022 om 12:53
katten blog

Het is 2:30. Ik schrik wakker van een geluid.

 

Ik hoor het weer: het klinkt als een jammerende kat, maar dan ergens ver weg. Toch wil ik even beneden kijken. Ik stap uit bed en loop voorzichtig de trap af.. Drie van de vier katten wachtten me al op… Ze rennen naar de achterdeur, terwijl ik dat geluid weer hoor: een jammerende kat, zo lijkt het.

 

Ik doe de achterdeur open en de katten stuiven naar buiten. Ik vind het allemaal een beetje spannend, maar het geluid trekt me aan. Ik besluit me aan te kleden en even in de buurt te gaan kijken waar dat geluid nou vandaan komt… Op mijn hoede sluip ik de donkere nacht in… mist flarden en een volle maan tegemoet. Ik sluip richting het bos, want dat jammerende geluid dirigeert me die kant op. Alsof ik er naartoe getrokken word.

 

Steeds meer katten om me heen, valt me op. Snap er niets meer van. Dieper in het bos gelegen, ligt een klein meer. Door de bomen heen schijnt de maan op het water en daardoor zie ik de silhouetten van wel meer dan 30 katten! Ik schrik ervan. Wat heeft dit te betekenen?? Langzaam sluip ik naderbij, totdat ik op een meter of drie van de katten verwijderd ben… Dan stappen ze een beetje opzij en laten ze mij toe aan de waterkant. Ik kijk in het water en zie iets bewegen… Het komt op me af… Steeds groter wordt het… Het komt uit het water… Een gigantische vis met een kattenkop wil mij in één hap verslinden!! Ik…schrik wakker. Gelukkig, het was een droom…

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale