Katten en vlooien

Gepubliceerd op 24 januari 2022 om 16:23
katten en vlooien

Vlooien: wat een irritante beestjes zijn het toch! Doorgaans hebben onze katten er niet zoveel last van. En als ze er last van hebben, dan is het tijd voor de aanval met ''vlooienspul''!

 

Onze jongste dochter kan ook  met de vlooienkam de katten kammen. Dat vinden ze vaak wel lekker, maar dan niet te lang. Bij al onze katten werkt het wel goed, de aanpak van vlooien, alleen bij Kees niet. Ook de vlooiendruppels helpen minimaal tot niet. In plaats van dat het helpt, krijgt Kees juist overal plekjes en korstjes op haar huid. Ondertussen blijven de vlooien aanwezig op haar lichaam. Ze krabt, bijt en likt dan wat af, met tot gevolg braken (haarballen), slechte huid en dat ze gestresst raakt.

 

Als ze dan bij mij op schoot ligt, dan probeer ik haar te kammen om de eventuele vlooien te pakken, maar ook om losse korstjes te verwijderen. Helaas werkt dat nooit voldoende.

 

Besloten werd om naar de dierenarts te gaan. Deze constateerde een huidallergie, welke versterkt wordt door de vlooien uiteraard. Een prikje, vlooienbandje en haarbalpasta moeten uitkomst bieden. Na één dag was Kees al ontspannen en na twee dagen was haar huid al duidelijk opgeknapt. Hoewel de vacht van Kees al goed was, is deze nu nog zachter en glanzender. Je merkte de ontspannenheid bij Kees: ze slaapt nu veel meer, dan voor de behandeling.

 

Het klinkt misschien wat overbodig en overdreven, maar grijp tijdig in bij gezondheidsproblemen van je geliefde (huis-)dieren! Het kan zoveel kwaliteit van leven opleveren.

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale