Kees

Gepubliceerd op 12 juli 2021 om 16:43

Kees hebben we geadopteerd uit een nare situatie. Floor waarschuwde ons wel, want Kees kon nog weleens ‘een project’ worden. Kees had namelijk een enorm overgewicht. Maar we zijn allen kattenliefhebbers, dus daar draaien wij onze handen niet voor om!

Op de eerste verdieping van onze woning hadden we een kamertje ingericht voor Kees, zodat ze rustig kon acclimatiseren als ze eenmaal bij ons was. Op een dag was het zover: Kees zou met Floor mee naar huis komen! We zaten in spanning thuis af te wachten… De voordeur ging open en uit de kattenreismand kwam een werkelijk enorme kat! Ik schat dat Kees zeker zo rond de 10kg woog. Haar vacht was vet en op haar rug kon je allemaal huidschilfers zien. Kees was zo dik, dat zij zichzelf niet goed meer kon verzorgen. Wij waren vastberaden om haar weer gezond te krijgen.

Kees liep onwennig rond bij ons thuis. Met grote ogen keek ze rond. Duidelijk niet op haar gemak. We besloten haar naar het ingerichte kamertje te brengen, zodat ze daar rust kon vinden. Wat eten en wat drinken hadden we klaargezet, evenals een comfortabele plek om te liggen. Ik denk dat we de eerste twee dagen ongeveer om het half uur bij haar gingen kijken. De deur lieten we open, zodat ze op elk moment haar kamer kon verlaten.

Nadat ze drie dagen lang (min of meer) op dat kamertje bleef, besloot ik dat het tijd was voor de volgende stap: betrekken bij het gezin. Ze at en dronk al goed. Ik probeerde beweging in Kees te krijgen, maar Kees vluchtte onder ons eigen bed. Ik kon dit bed makkelijk verschuiven. Hierdoor moest Kees zich wel weer verplaatsen en rende ze snel de trap af, naar de woonkamer.

Fase 1 was hierbij afgerond! Nu konden we verder met de volgende fase: wennen aan ons en de andere katten.

Ik zal daar de volgende keer weer over vertellen.

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale