Zwerver

Gepubliceerd op 23 oktober 2023 om 14:19

Jacky glipt vaak een beetje tussen mijn verhalen door. Die vent heeft een totaal eigen leven en ritme, maar als het seizoen verandert dan zoekt hij toch vaker zijn warme, knusse basis op. Bij slecht weer heeft Floor ontdekt, dat hij vaak in de voortuin onder een dicht bladerdek schuilt. Je ziet hem dan nauwelijks, maar als je dan de voordeur opent dan sprint hij naar binnen. We houden de voortuin dus nu iets scherper in de gaten. Tja, je bent personeel of niet!

 

Als Jacky dan eenmaal binnen is, dan eet hij z’n buik vol en ploft dan op de bank neer. Beetje Al Bundy stijl. En uiteraard op ‘mijn’ vaste plek. Vaak wil hij op een gegeven moment weer naar buiten en dan lopen we met hem naar de voordeur. Dit gaat dan tergend langzaam en hij rekt zich dan soms wel drie keer uit tijdens het lopen. Als we de voordeur openen en hij merkt dat het regent, dan gaat hij doodleuk voor de open deur zitten maar hij zal geen stap buiten zetten. Deze procedure herhaalt zich dan enkele keren totdat het droog is, of dat hij er zelf geen zin meer in heeft en dan maar gaat slapen.

 

Als Jacky binnen is, dan geniet hij ook even van de aandacht. Even flink aaien doet hem goed en hij zoekt je dan ook op. Vaak omdat z’n kattenbrokken op zijn, maar soms ook echt even om te genieten. Zodra de warmere maanden weer beginnen, zal hij nauwelijks thuis zijn, dus nu maar even extra van hem genieten.

 

Jacky de Zwerver, maar dan met een veilig thuis. En personeel.

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale