Doorgaan

Gepubliceerd op 19 juni 2023 om 16:25

Toen we Svennie in moesten laten slapen, hadden we er eigenlijk wel even genoeg van. Twee katten binnen een jaar verliezen gaat je niet echt in de koude kleren zitten. We namen onszelf dus voor om even op adem te komen.

 

Maar altijd is er dat stemmetje in je hoofd:

 

 ‘Tenzij er iets op ons pad komt…’

 

Ik denk niet dat er echt een standaard remedie is tegen het verlies van je dierbare dieren, maar soms is het goed om door te gaan. Daarmee verlies je natuurlijk niet het oog op je overleden dier(en), maar probeer je zo goed en zo kwaad als het kan door te gaan.

 

Floor laat me twee foto’s van een kat zien. Deze kat staat op de site van DOA, Dieren Opvang Amsterdam. En ja, bij de eerste blik ben ik al verkocht. Een gevonden (zwerf) kat van ongeveer een jaar oud. Mist een rechterpootje. Typisch een kat waarvan wij denken dat die zal overblijven, omdat mensen toch liever niet zo snel een kat met een beperking zullen overnemen. Ik zeg wel ‘beperking’, maar Sjors (zo noemen we hem) ziet het gemis van een pootje allerminst als een beperking…

 

Goed. Ik neem een kijkje op de site van DOA en zie dat ik een afspraak kan maken. Ik laat onze gegevens achter en wacht in spanning af. Al binnen enkele dagen ontvang ik een uitnodiging en kunnen we kennis gaan maken! Na aankomst in Amsterdam, worden we vriendelijk te woord gestaan door de medewerkers van DOA. We mogen boven even wachten, alwaar er een huiskamer setting is gecreëerd. We hoeven niet lang te wachten of een medewerker komt ons ophalen en worden meegenomen naar een ruimte waar onze, hopelijk, nieuwe gezinslid kennis met ons gaat maken.

En wat een welkomst krijgen we! Sjors laat zich van z’n beste kant zien en knuffelt ons enorm. Wat een enorm lieve kat. Hoewel we bij de eerste blik al wisten: dit wordt ‘m, weten we het nu heel zeker. We nemen alle gegevens samen met de medewerker nog even door, tekenen een overeenkomst ter adoptie en krijgen nog wat nuttige dingen en informatie mee van de DOA. Na een vriendelijke groet en succes wensen, zitten we alweer in de auto richting huis. Mèt Sjors! Even om iets bij stil te staan: het was een hete dag. Als je een lange rit voor de boeg hebt met je dier, zorg dan voor goede koeling! Wij hebben airco, maar zonder airco hadden we de reis uitgesteld omwille het welzijn van Sjors!

 

De rit naar huis verloopt gelukkig soepel. We zijn de spits net voor. Net zoals bij onze voorgaande, geadopteerde katten, willen we Sjors in een kamer laten wennen. Maar het is zo heet, dat ik besluit de hele bovenverdieping maar tot het domein van Sjors om te dopen. De andere katten blijven zolang beneden. Sjors gaat op onderzoek uit en vindt uiteindelijk een veilig plekje op zolder. We zetten er eten en drinken neer. Regelmatig gaat één van ons contact zoeken met Sjors. Sjors vindt contact echt heerlijk, maar het blijft toch altijd spannend. Af en toe zit ‘ie achter de wasmachine en dan weer verscholen in een ander hoekje. Maar Sjors laat zich toch heel snel zien, als je contact met hem legt. En dan is het ook meteen goed. Sjors is een ontzettend dankbare kat. Hij knuffelt je kapot. Geeft je koppies in je gezicht, gaat direct op je schoot liggen. Wat een heerlijke kat. Na enkele dagen ligt Sjors al op mijn bed, maar als je dan aan komt lopen, dan glipt hij toch even onder m’n bed. Gelukkig is daar dan weer onze jongste dochter, want die praat Sjors er zo weer onder vandaan.

 

Inmiddels slaapt Sjors elke avond bij mij op bed. We laten ‘m nog even boven, want hij nieste wel behoorlijk vaak. Dat is nu zo goed als voorbij, maar we moeten natuurlijk ook rekening houden met je onze andere gezinsleden. We zijn niet voor niets hun personeel! Sjors is, wederom, een fantastische aanvulling op het gezin en we hopen nog lang van hem te mogen genieten.

 

Nog even een kleine toevoeging:

 

Mochten er mensen zijn, die naar aanleiding van deze blog overwegen een dier te adopteren èn in de regio Amsterdam wonen, vergeet dan  https://doamsterdam.nl/  niet met een bezoekje te vereren. Er zijn veel dieren die op lieve baasjes en goed personeel wachten. Het liefst neem ik al die katten (in ons geval) mee, maar helaas… De medewerkers zijn bijzonder vriendelijk en bekwaam en het is een bijzonder groot complex. Onze dank is groot!

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale