Wild

Gepubliceerd op 20 februari 2023 om 21:28

De laatste tijd start ik de dag regelmatig met een wandeling. Ik loop een vast rondje. Voorheen liep ik dit rondje met Floor, maar de rebel in mij wil dat ik dit ook alleen loop. Een oude puber, zullen we maar zeggen.

 

Hoewel ik door een andere hobby van mij toch vaak rond 3:00 uit bed ga, is dit natuurlijk weer een heel andere wereld. Normaal loop ik bepaalde perioden in het jaar over de weilanden, nu wandel ik door een bos in de stad.

 

In de stad horen andere gewoontes bij de dieren dan bij de dieren op en rond weilanden. Andere dieren, andere habitat, andere gewoontes. Zo kom ik nu tijdens het wandelen door onze buurt, nu al enkele keren een verschillende kat tegen. Deze katten zitten op een heerlijk warm elektriciteitskast. Grappig om dat te zien. Als ik op de weilanden loop, zie ik regelmatig van die ‘boerderijkatten’ heerlijk en eerlijk jagen: ‘wild’. Al springend en jagend door het vaak hoge gras. In de stad zie ik ze juist weer scharrelen rond vuilnisbakken, of jagend achter de stadse vogels aan.

 

Leuk om dat verschil te zien en mee te maken, als vroege vogel!

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale