Snuffelaars

Gepubliceerd op 6 februari 2023 om 14:48

‘Hee! Een nieuwe vloerkleed! Laat ik dat eens gaan inspecteren met mijn neus. Is toch weer interessant. Ok… Wat snuffelt mijn neusje nou weer? Ah, mijn personeel maakt een broodje kaas. Kaas ruikt zoooo lekker. Ik ga naast personeel zitten in de hoop dat personeel wat kaas laat vallen. Gelukkig doet personeel dat. Altijd. Bedankt maar weer!

En nu ga ik snel naar boven, even een slaapkamer uitzoeken! Ik snuffel en kies een kamer. Dat dekbed ligt op een hoop, is spannend! Ik snuffel me een weg door die hoop. Stop mijn kop in een ruimte en trek met mijn pootjes aan het dekbed. Raar ding. Plots hoor ik iets! Lijkt wel van zolder te komen… Ik steek mijn kop de lucht in en probeer te ruiken wat ik hoorde. Wacht, ik ga het inspecteren! Ik sprint naar boven en zie dat personeel de was aan het vouwen is. Zie je? Rook ik het toch goed! Ik weet genoeg. Ben er wel weer klaar mee.

Ik sprint naar beneden, zie een opgevouwen tafelkleed op de eettafel liggen en spring erop. Even flink de snuffelen aan dat kleed, mezelf wassen en daarna tijd om neer te ploffen en lekker te gaan slapen.

 

Ik en mijn neus: onafscheidelijk.’

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale