Liggen waar je maar kunt

Gepubliceerd op 28 november 2022 om 16:30

Katten kunnen gewoon overal maar gaan liggen waar ze willen. Als er iets ‘ligbaars’ is, dan is het al snel goed. Liefst ook een beetje warm. Svennie lag voorheen heel veel op de bank, naast mij, maar nu op de vensterbank. De kachel die daaronder af en toe aanstaat, is toch wel ietsjes fijner. Ja, je leest het goed: bij ons kan de kachel af en toe nog aan…. Soms komt ze nog op de armleuning van de bank liggen en op de tafel, als er een kleedje ligt, maar dat is het dan wel.

Davy komt inmiddels elke avond bij ons op bed liggen. Vorige week droomde ik over iets, wat een pijnlijke steek in mijn been teweeg bracht. Ik schrok wakker. Het bleek Davy te zijn die met haar nagels uithaalde naar mijn voet. Ik kwam dus even te dichtbij. Verder begroet ze ja altijd als je in bed komt liggen. Knuffelen is dan een must!

Jacky lijkt zich nu wat meer op de bank te focussen en komt regelmatig tegen me aan liggen, maar als hij het zat is is het een sprong van de bank en ‘plof’, liggen op het kleed. Het maakt ze ook niets uit.

 

Soms ben ik best jaloers op onze katten…

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale