Plek opeisen

Gepubliceerd op 5 september 2022 om 13:26
verhalen katten

Hoi allemaal,

 

wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en verwelkomen alle lezers graag weer terug! Voor de nieuwe lezers: welkom😊.

 

Wat een hitte de afgelopen weken, zeg! Ikzelf kan daar niet goed tegen en kom dan niet verder dan het bankstel. Hitte schakelt mij uit. En de katten doen daar ook aan mee: twee stappen en *plof*, daar liggen ze weer. Paar stappen om te eten en te drinken, en dan: *plof*….uitgerekt op de vloer. Mens en dier passen zich aan de weersomstandigheden aan.

 

De katten hebben zich er goed doorheen geslagen. Grappig om te zien, dat elke kat zo zijn/haar eigen manier heeft om ‘verkoeling’ te zoeken: Jackie is ’s nachts vooral buiten, maar is vanaf de ochtend tot het einde van de avond weer binnen. Boefie gaat vooral buiten in de schaduw liggen. Davy is weer wat wisselvalliger. Soms een hele dag binnen, dan weer een dag en nacht weg. Die heeft niet echt een vast ritme op dat gebied.

 

Svennie heeft in de afgelopen periode haar plekje in huis opgeëist. ‘Mijn’ vaste plek op het bankstel, is nu haar plek. Tijdens de hitte besloot ze, dat dat een prima plek was om verkoeling te zoeken. Als ik er dan weer eens zat en Svennie wilde er eigenlijk gaan liggen, dan rende ze keihard over het bankstel heen. Dan schoof ik iets opzij en nam ze ‘haar’ plek in. Duidelijk: ‘Wegwezen, lakei!’ hoor ik haar dan zeggen in mijn verbeelding.

 

Verder doet Svennie het erg goed. Ze blijft weliswaar erg op haar hoede en laat mensen niet zomaar toe, maar als je haar tijd gunt en op de juiste manier benadert, dan zit het goed. Maar deze voorzichtige manier van benaderen, moet je wel telkens gebruiken. Hoe goed je elkaar ook ‘kent’. We zijn allemaal ontzettend blij, dat ze ons gezin heeft aangevuld!

 

Met lieve kattengroet,

 

Dale