Top 5 bestemmingen voor kattenliefhebbers

1. De Japanse katteneilanden

Tashirojima is een klein eiland in de Grote Oceaan, ten oosten van Japan. Het eiland staat bekend om zijn grote kattenpopulatie. Er wonen zes keer zo veel katten als mensen! De katten werden vroeger naar het eiland gebracht om een muizenplaag te voorkomen. Katten worden in Japan al eeuwenlang gezien als symbool van goed geluk. De inwoners van Tashirojima geloven dat ze rijkdom en geluk krijgen als ze goed voor de katten zorgen. Daarom is de kattenpopulatie op het eiland zo groot.

Tegenwoordig is Tashirojima een populaire toeristische bestemming voor kattenliefhebbers. Er zijn veel kattensouvenirs te koop, zoals talismannen in de vorm van katten en zelfs een heuse kattentempel. De katten op Tashirojima zijn erg tam en vriendelijk, en ze vinden het leuk om geaaid en geknuffeld te worden. Als je een liefhebber van katten bent, dan is Tashirojima zeker een bezoek waard!

2. Kattencafé

Kattencafés zijn een populaire trend in de wereld. Het eerste kattencafé werd in 1998 geopend in Taiwan en werd al snel een groot succes. Het concept werd later overgenomen door Japan en vervolgens door het Westen. Tegenwoordig zijn er kattencafés in steden over de hele wereld, waaronder Londen, Parijs, Berlijn, Kopenhagen en New York.

In Nederland is het eerste kattencafé geopend in Amsterdam in 2014. Inmiddels zijn er meer dan 18 kattencafés in Nederland te vinden. De katten in de cafés komen vaak uit het asiel en worden opgevangen door de caféhouders. De katten krijgen alle aandacht en liefde die ze nodig hebben en ze kunnen lekker spelen en slapen in het café.

Als je gek bent op katten en koffie, dan is een bezoek aan een kattencafé zeker een aanrader. Je kunt er genieten van een kopje koffie of thee, terwijl je wordt omringd door lieve katten. De katten zijn vaak erg tam en aanhankelijk, en ze vinden het heerlijk om geaaid en geknuffeld te worden.

3. Het Kattenkabinet

Het Kattenkabinet in Amsterdam is een museum dat is gewijd aan de kunst van katten. Het museum werd opgericht in 1990 door Bob Meijer, een fervent kattenliefhebber. De collectie van het Kattenkabinet omvat meer dan 1000 kunstwerken, waaronder schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, foto's, enz. De werken zijn gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld en uit verschillende tijdperken.

Het Kattenkabinet is een populaire toeristische bestemming en is ook een belangrijk centrum voor kattenliefhebbers. Het museum organiseert regelmatig tentoonstellingen en lezingen over katten. Het Kattenkabinet is ook een belangrijk onderzoekscentrum voor de geschiedenis en cultuur van katten.

Het Kattenkabinet is een unieke plek waar je kunt genieten van kunst en katten. Het museum is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in katten, kunst, of de geschiedenis van katten.

4. Rome

In Rome, aan de rand van Trastevere, ligt de Area Sacra dell'Argentina. Op dit grote tempelterrein leven tientallen katten. De katten zijn er erg blij met het Romeinse zonnetje en scharrelen rond tussen de tempelresten. In 1994 richtten twee Romeinse dames die erg van katten houden de Torre Argentina kattenopvang op. De opvang bevindt zich aan de zijkant van het tempelterrein. Elke kat heeft er een eigen mandje, kussen of ander plekje en alle katten krijgen elke dag lekker te eten. De katten hebben ook het hele opgravingsterrein om lekker te ravotten en te luieren.

's Middags kun je de kattenopvang bezoeken. Vrijwilligers laten je zien waar de katten slapen en je kunt er allerlei kattensouvenirs kopen waarmee je het werk van de kattenverzorgsters steunt.

De Torre Argentina kattenopvang is een geweldige plek om te zien hoe katten in het wild kunnen leven. De katten zijn er erg gelukkig en gezond, en ze krijgen alle liefde en aandacht die ze nodig hebben. Als je in Rome bent, is een bezoek aan de kattenopvang zeker een aanrader!

5. Stray Cat Hostel

Istanbul, de grootste stad van Turkije, is altijd een toevluchtsoord geweest voor zwerfkatten. De katten worden al tientallen jaren als onderdeel van het stadsleven beschouwd en zijn een van de meest iconische symbolen van Istanbul.

Het Stray Cat Hostel is een hostel in Istanbul dat de niet-officiële mascotte van de stad als inspiratie heeft genomen. De muren van de gemeenschappelijke ruimtes zijn gedecoreerd met kunst met een katthema en de zitplaatsen worden gedomineerd door katten.

Het hostel is een populaire bestemming voor kattenliefhebbers van over de hele wereld. Gasten kunnen de katten aaien, knuffelen en voeren. Het hostel biedt ook een aantal activiteiten aan voor kattenliefhebbers, zoals kattenyoga en kattenworkshops.

Het Stray Cat Hostel is een unieke en onvergetelijke ervaring voor iedereen die Istanbul bezoekt. Het is een plek waar je kunt genieten van de katten van Istanbul en je kunt leren over de geschiedenis en cultuur van deze bijzondere dieren.