• Gratis verzending vanaf € 40
  • Gratis cadeauservice
  • Snelle levertijd 1-2 dagen
  • brievenbuspakket (NL) €2,95/ pakket €3,95 (tijdelijk)

Top 5 bestemmingen voor kattenliefhebbers

1. De Japanse katteneilanden

Met welke kattenliefhebber ga jij dit eiland bezoeken? In de Grote Oceaan, ten oosten van Japan, ligt het eiland Tashirojima. Op dit kleine eiland wonen zes keer zo veel katten dan mensen. Ze werden vroeger naar dit eiland gebracht om een muizenplaag te voorkomen. Daarbij komt ook, dat katten in Japan al eeuwenlang  symbool staan voor goed geluk. De inwoners geloven, dat ze rijkdom en geluk krijgen als ze goed voor de katten zorgen en dus heeft de kattenpopulatie zich op zijn gemakje voortgeplant. Tegenwoordig wordt er een uitgebreid scala aan katten-souvenirs aangeboden voor de liefhebbers. Er zijn talismannen in de vorm van katten en is er zelfs een heuse katten-tempel!

2. Kattencafé

Ben jij gek op goede koffie en katten? Bezoek dan een kattencafe! Het concept ‘kattencafé’ ontstond in 1998 in Taiwan en werd daarna in Japan erg populair. Later volgde het Westen. In steden als Londen, Parijs, Berlijn, Kopenhagen en New York bezoeken duizenden mensen per dag een kattencafé voor een kop thee en een knuffel. Het eerste kattencafé van Nederland bevindt zich in Amsterdam. Nu zijn er ruim 18 kattencafés te vinden in Nederland. De katten in de cafés komen vaak uit het asiel en in de cafés gebeurt alles onder toeziend oog van de katten.

3. Het Kattenkabinet

Het Kattenkabinet in Amsterdam is een paradijs voor kunst en kattenliefhebbers! De collectie omvat schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en andere kunstwerken van katten. Het Kattenkabinet is opgericht ter nagedachtenis aan de rode kater John Pierpont Morgan (1966-1983). Deze bijzondere kater was gedurende zijn hele leven de eigenzinnige metgezel van Bob Meijer, de oprichter van het Kattenkabinet.

4. Rome

Midden in de stad Rome, aan de rand van Trastevere, bevindt zich Area Sacra dell 'Argentina. Daar sluipen en genieten tientallen katten, door de tempelresten van de Area Sacra dell'Argentina, van het Romeinse zonnetje. Twee Romeinse dames die erg van katten houden richtten in 1994 de Torre Argentina kattenopvang op die zich bevindt aan de zijkant van het grote tempelterrein aan Largo diTorre Argentina. Elke kat heeft er een eigen mandje, kussen of ander plekje en alle katten krijgen elke dag lekker te eten. Aan lichaamsbeweging ook geen gebrek: ze hebben het hele opgravingsterrein om lekker te ravotten en te luieren. 's Middags kun je de kattenopvang ook bezoeken. Vrijwilligers laten zien waar de katten slapen en je kunt er allerlei kattensouvenirs kopen waarmee je het werk van de kattenverzorgsters steunt.

5. Stray Cat Hostel

De grootste stad van Turkije is altijd een toevluchtsoord geweest voor zwerfkatten, die al tientallen jaren als onderdeel van het stadsleven worden beschouwd. The Stray Cat Hostel heeft de niet-officiële mascotte van Istanbul als geestdier en inspiratie genomen. De muren van de gemeenschappelijke ruimtes zijn gedecoreerd met kunst met een katthema en de zitplaatsen worden gedomineerd door katten.