Top 5 beroemste katten

1. Garfield

O19 juni 1978 verscheen de eerste Garfield-strip van de Amerikaanse striptekenaar Jim Davis. De strip gaat over de kat Garfield, zijn baasje Jon Arbuckle en de hond Odie. De strip heeft in het Guinness Book of Records gestaan als meest verspreide strip ter wereld. Garfield heeft nogal wat menselijke trekjes. Zo worstelt hij bijvoorbeeld met zijn dieet en en heeft hij een hekel aan maandagen.

2. Dikkie dik

Wie kent Dikkie Dik niet? De bekendste eigenwijze oranje kat van Nederland! Dikkie Dik is een serie kinderprentenboeken met in de hoofdrol de gelijknamige oranje kater Dikkie Dik. De boeken zijn getekend door Jet Boeke en voorzien van korte, bondige teksten door Arthur van Norden. De serie is vanaf 1978 begonnen als voorleesverhaal voor het kindertelevisieprogramma Sesamstraat, maar al spoedig waren de verhalen ook in de boekhandel te koop. In 2000 ontving Boeke de Kiekeboekprijs voor haar boek Waar is Dikkie Dik?, als het beste peuterboek van het afgelopen jaar.

3. Hello Kitty

Hello Kitty is een super schattig wit katje met mooie roze strik aan haar linkeroor. Ze is ‘geboren’ in Japan in de jaren zeventig en woont nu in London bij haar ouders en tweelingzusje Mimmy. Met haar vriendjes op school beleeft ze vele spannende avonturen. Hello Kitty heeft heel veel hobby's. Ze reist graag, luistert graag naar muziek, leest veel en smult van de heerlijke koekjes die haar zusje Mimi bakt. 

4. Tom poes

Tom poes is een witte kater, die rechtop loopt. Tom Poes en zijn vaste metgezel Olivier B Bommel van Marten Toonder (1912-2005) zijn Nederlands cultureel erfgoed, hele generaties groeiden met hen op. De allereerste aflevering van De avonturen van Tom Poes stond op 16 maart 1941 in De Telegraaf. In de kranten van het bezette Nederland mochten geen Amerikaanse Disney-strips meer staan, en Toonder werd gevraagd een nieuwe strip te maken.

5. Sylvester

Sylvester is een zwarte kat die vaak te zien is in Looney Tunes-cartoons. Hij is een van de meest iconische personages van de Looney Tunes en is te zien in meer dan 100 cartoons. Sylvester is een jager die altijd op zoek is naar zijn volgende maaltijd. Hij is vaak te zien in de achtervolging van Tweety Bird, een kleine gele vogel. Sylvester is een komische figuur en is vaak het slachtoffer van zijn eigen hebzucht en onhandigheid. Hij is ook een geduldige en vasthoudende jager, en hij zal er alles aan doen om Tweety Bird te vangen.