Retour en herroepingsrecht


Het kan wel eens voor komen dat je een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt, of misschien is er een andere reden. Wat de reden ook is, je hebt het recht de bestelling tot 14 dagen na ontvangst, zonder opgave van reden, te annuleren. 

Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gerestitueerd. Enkel de kosten voor retour van je huis naar de webshop zijn voor eigen rekening. Ongefrankeerde retourzendingen worden door ons niet geaccepteerd. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd moeten worden. Om gebruik te maken van dit recht, kun je het onderstaand formulier downloaden en meesturen met je pakket of contact met ons opnemen via info@kattengoed.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour restitueren, mits het product in goede orde door ons ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Uitzonderingen retourneren

Let op! Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:

  1. Bij verzegelde producten. Wanneer de verzegeling verbroken is zijn bij deze producten niet retourneerbaar.
  2. die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
  3. die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
  4. die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
  5. die snel kunnen bederven of verouderen;
  6. waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;
  7. voor losse kranten en tijdschriften;
  8. voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.

Het herroepsformulier

- Een melding kan gedaan worden door het invullen en toezenden van het Europees modelformulier voor herroeping. Die vindt u hier:

Retourformulier Kattengoed
Word – 35,0 KB 622 downloads